Skip to content

Svømmekurs for barn

Vi arrangerer svømmekurs for barn og vi har over 100 barn på kurs hver uke. Vi legger vekt på at barna skal bli trygge i vann, være selvbergende og lære grunnleggende elementer innen svømmeteknikk.

Svømmekurs for barn – 5 år og oppover

Våre instruktører er utdannet fra enten Norges Svømmeforbund eller Livredningsselskapet. 

Alle som ikke har vært på svømmekurs før starter på nivå 1 og vil bli flyttet videre utfra ferdigheter. Kursdag er mandager eller onsdager. Svømmekurs kjøres 1 gang pr. uke à 30 minutter. 

Vi tilbyr følgende kurs

Nivå 1

Nivå 1 fokuserer på trygghet i vann som å kunne ‘dykke’, som innebærer at man skal kunne dykke kroppen under vann. For å lære å svømme må eleven kunne oppholde seg under vann – dykke, og orientere seg der. Dette innebærer også at man kan kontrollere pustingen ved å puste inn – dykke under – se og orientere seg – komme opp – puste ut og inn.

Nivå 2

Nivå 2 fokuserer på kjernefunksjonen ‘å flyte’, som innebærer at man opplever oppdriften i vannet. Den bevisste opplevelsen av at vannet ‘bærer’ kroppen er helt sentral i svømmeopplæringen. Flytingen påvirkes av kroppens holdning, og ikke minst pusting. Forutsetningen for å flyte er at mest mulig av kroppen er under vann. Derfor følger flyting etter dykking.

Nivå 3

Nivå 3 fokuserer på kjernefunksjonen ‘å gli’, som innebærer at man flyter i bevegelse, enten under vann eller i overflaten. Det gir eleven mulighet til å erfare vannets motstandskraft. Å gli forutsetter at eleven kan holde pusten og flyte.

Nivå 4

Nivå 4 fokuserer på kjernefunksjonen ‘fremdrift’, som innebærer at man skaper fremdrift i vannet ved hjelp av arm- og beinbevegelser. Målet er å nytte motstandskraften i vannet slik at bevegelsene fører til fremdrift.
Inkl. inngang, kurs og diplom. 

Påmelding

Denne påmeldingen løper som et abonnement og kunden må si opp avtalen selv. Det er fortløpende opptak til svømmekursene ettersom det blir ledige plasser. Send en epost hvis du ønsker å melde på barnet ditt, og bli satt opp på venteliste.

Meld deg på via e-post: svommekurs@ringeriksbadet.no!

Ringeriksbadet åpningstider, priser og aktiviteter

Åpningstider

Mandag 7:00 – 21:00
Tirsdag 6:00 – 21:00
Onsdag 7:00 – 21:00
Torsdag 12:00 – 21:00
Fredag 6:00 – 20:00
Lørdag 10:00 – 17:00
Søndag 10:00 – 17:00

Priser enkeltbillett

Hverdager / Helg+Ferie
Voksen: 135,- / 150,-
Ungdom: 115,- / 130,-
Barn: 105,- / 115,-
Badstue og dusj: 70,-

Hva skjer på Ringeriksbadet nå?

Alt OK
Mer info