Hygiene og vannkvalitet

vannkvalitet

Vannkvaliteten på Ringeriksbadet er god!

Vi er opptatt av at de besøkende skal ha god vannkvalitet på Ringeriksbadet.  Vi har et svært moderne og godt system for rensing av vann. I tillegg til tradisjonelt klor, bruker vi flokningsmiddel, saltsyre og UV-stråling for at vannkvaliteten skal bli best mulig.

De som har besøkt oss har sikkert merket at vårt bad er omtrent fritt for klorlukt. Allikevel er det viktig med god kroppsvask for alle besøkende før de skal bade. Klor angriper urenheter, og jo flinkere folk er med personlig hygiene, jo mindre kjemikalier behøver vi å tilsette vannet. Vi har derfor hengt opp store plakater i dusjene hvor vi oppfordrer alle til å dusje nakne og vaske seg godt med såpe før de bader.

Heldekkende badedrakter – Burqini

Vi har respekt for personer som tilhører ulike religioner, men tillater ikke at personer bader med vanlig klær for å dekke til sin egen kropp. Dette er lite hygienisk, og noe vi ikke aksepterer. Muslimske gjester må enten bade i vanlig badetøy eller kjøpe heldekkende badedrakter, såkalte burqini. Vi kan kjøpe dette inn på bestilling.